...

Cape Reinga
In het noorden van Nieuw-Zeeland vind je Cape Reinga. Een plek waarbij je het gevoel hebt dat je aan het einde van de wereld bent met haar eindeloze uitzicht.  Naast het prachtige uitzicht heeft deze plek ook historische betekenis. De oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland (Maori's) geloofden namelijk dat dit de plek was, waar de geesten van de doden zich klaar maakten voor hun reis naar Hawaiki (de plek van herkomst van de eerste Maori). 
 

Tongariro NP
Het Tongariro National Park is wellicht één van de meest beroemde nationale parken ter wereld zonder dat je het weet. Het unieke landschap van was namelijk het decor voor het duistere Mordor in de Lord of the Rings trilogie. Een aanrader is de Tongariro Crossing: een dagtocht door maanlandschappen, opgedroogde lavastromen, besneeuwde vulkanen en azuurblauwe meren. Ongetwijfeld één van de meest bijzondere wandelingen die je zult maken in je leven!
 

Milford Sound
Milford Sound is het bekendste fjord van Nieuw-Zeeland. Het fjord wordt gekenmerkt door de zeer hoge en steile rotsen die op indrukwekkende wijze uit het water oprijzen en het thuis zijn van honderden meters hoge watervallen. Een absoluut lust voor het oog! Neem wel je paraplu mee naar Milford Sound:  het is de natste plek van Nieuw-Zeeland met gemiddeld 6813 mm en 182 dagen regen per jaar.
 

Lake Tekapo
Een combinatie van een onwaarschijnlijk blauw meer, de besneeuwde bergtoppen en een pittoreske kerk maken Lake Tekapo tot één van de meest fotogenieke plekken van Nieuw-Zeeland. Neem dan ook genoeg tijd om van deze overweldigende natuurpracht te genieten. Heel veel mooier dan Lake Tekapo wordt het namelijk niet. Vergeet ook niet om de "Church of the Good Shepherd" binnen te gaan en je te vergapen aan het unieke uitzicht vanuit deze kerk.
 

Lake Matheson
Lake Matheson is één van de verborgen parels van Nieuw-Zeeland. Tussen de Zuidelijke Alpen en de Tasmaanse Zee ligt dit meer prachtig verscholen in een bos. De magie van dit meer komt echter pas écht tot leven op een windstille dag. Dan weerspiegelen de bergtoppen van Mount Cook en Mount Tasman op prachtige wijze in het water en is het alsof je naar een geweldig schilderij staat te kijken.