...

Woestijn. leegte en Marslandschap
Soms is een moment te perfect, te bijzonder, te speciaal om te beschrijven. Dit was zo een moment. Ik denk dat de foto meer zegt dan dat ik zelf kan vertellen hoe mijn vriendin en ik ons voelde op die plek, bevroren in tijd, maar ik kan jullie wel het avontuur vertellen achter deze foto. Mijn vriendin en ik studeerden in Kaapstad toen we opeens besloten dat Namibië toch erg dichtbij was. Het land van woestijn, leegte en Marslandschap. Wat een kans! 
 

Slapen onder de sterrenhemel
We vertrokken de volgende ochtend, reden 1500 km in een dag, verscheurden twee autobanden en kwamen vast te zitten in de woestijn. We sliepen onder een sterrenhemel te mooi  om te waar te zijn. Maar op een plek waar er geen elektriciteit is die de nacht verstoord kan dat... echt ongelofelijk. 
 

Spectaculaire stilte
Gelukkig waren we voorbereid en met extra banden konden we dieper de woestijn in totdat we in het land van de duinen en dode bomen kwamen. Duinen van honderden meters hoog, kolossaal. En bomen die al tientallen jaren versteend stonden. De stilte was misschien wel het mooist als je dat kunt geloven. We waren alleen samen op een van de meest spectaculaire plekken ter wereld. 
 

Hoger en hoger
We verspilden geen tijd en gingen voor de grootste duin die we konden zien. Het was misschien de eerste keer dat iemand er op trad, we zullen het nooit weten. Het zand gloeide, de wind trok aan ons haar en wij klommen hoger en hoger totdat we de top bereikte. We zijn er zo lang blijven zitten omdat we het moment niet wilden verbreken. Er was natuurlijk maar een snelle manier naar beneden. Camera in de rugzak. Rugzak naar beneden smijten. En toen er achter aan. Ik vergeet hoeveel keer we over onze kop zijn gegaan.
 

Met geen woorden te beschrijven
Ik voel alsof ik nog steeds zand uit Namibië tegenkom. Misschien niet zo raar. Zo’n ervaring maak je misschien maar een keer mee in je leven en wij waren dankbaar dat wij deze kans hebben gehad! En wij zouden heel, maar ook heel graag terug willen! Er is zo veel meer dat we willen ontdekken! We leven voor het avontuur en Namibië...nou ja, het kan volgens mij niet beter!