...

Wat een mooi eiland
We beginnen ons weekje met een ritje over het eiland. Veel groener dan ik had gedacht. De Dominicaanse huisjes hebben de meest bijzondere kleurcombinaties. Sommige huisjes langs de weg zijn meer hutjes, maar hebben dan verrassend genoeg wel een schotel voor tv. Overal lopen kippen los over straat en af en toe een geit of een varken. Naast de kokosnoten zien we zelfs bananen, ananassen en koffiebonen groeien. Ook zijn er veel  mooi aangelegde golfbanen op het eiland.
 

Jeepsafari
De meeste wegen zijn wel geasfalteerd maar met enorme gaten in de weg. Maar vandaag gaan we off-road met een jeepsafari. Met 10 stoere auto’s gaan we op weg. De gids hangt achterop een van de jeeps om ons te filmen. Na een kwartiertje komen we bij de suikerrietvelden (caña de azúcar). De ossen doen hier het zware werk. Het riet wordt vervolgens per trein vervoerd naar de fabriek. De velden zijn enorm en de supervisors doen hun controlerondes daarom per paard. 
 

Isla Saona
We maken een dagtochtje naar het eiland Saona dat in de Caibische zee ligt in het zuiden. Op de heenweg met de Catamaran zien we dolfijnen, wat gaaf! Onderweg worden we voortdurend voorzien van rum met cola (niet andersom dus). De Dominicaanse Republiek wordt niet voor niets Barcardi-eiland genoemd. Op het eiland krijgen we een heerlijke BBQ-lunch. De rest van de middag snorkelen we lekker in het helde turquoise water en daarna terug met de speedboot.
 

Santo Domingo
Vandaag gaan we een dagje naar Santo Domingo. De stad is stoffig en druk en we hebben het vrij snel gezien door de warmte. Wel leuk om geweest te zijn en we hebben veel geleerd over de geschiedenis van het eiland en Cristoforo Colombo (Columbus). Onderweg kijken we onze ogen uit. In the middle of knowhere verschijnen steeds stalletjes met bijvoorbeeld alleen maar aardewerk potten of alleen maar een enorme stapel kokosnoten. Ook zien we  veel sigaren net als op Cuba. Overal langs de weg staan rokende barbecues, waar je een snack kunt kopen.  

Dagje in het resort
Het hotel is beetje afgelegen dus de meeste dagen boeken we een excursie, maar vandaag blijven we een dagje in het resort. We beginnen de ochtend met aquarobics in het zwembad. Ik ga daarna lekker een boek lezen bij het zwembad en mijn vriendin gaat even snorkelen vanaf het privéstrand.  Tegen de lunch komt ze heel enthousiast terug. Aan het eind van de middag - net na een flinke bui  regen - volgen we een workshop Salsa en Merengue. Super leuk! Als afsluiter drinken we - moe maar voldaan - een welverdiende cocktail aan de bar.