Reisleider Monique Nollen

“Ik vind het leuk om te proberen ervoor te zorgen dat de gasten 100% tevreden naar huis terugkeren.”

v
+2
+1

Ik ben een reislustige, avontuurlijke vrouw en geen huisje-boompje-beestje-mens. Ik houd van mensen, en nieuwe en andere culturen. Mijzelf laten onderdompelen in hun manier van leven en denken, verbreedt enorm mijn kijk op het leven in het algemeen. Ik ben begonnen als een soort vrijwillige reisleidster begin jaren 90, maar werk al sinds 1987 in het toerisme.

Wie is Monique?

Open alle items

Welke landen heb je met Kras bezocht?

Voor Kras heb ik reizen begeleid in Spanje, Portugal, Marokko, Brazilië, Iran, India en volgens mij volgen er nog meer landen.

Wat is het leukste aan je werk?

Het leukste van deze baan is het omgaan met allerlei mensen, zowel de gasten als de lokale bevolking. Daarnaast hun cultuur leren kennen en begrijpen, nieuwe prachtige plekken, natuur en de gastronomie ontdekken, en dit alles kunnen delen met de gasten. Verder vind ik het leuk om te proberen ervoor te zorgen dat de gasten 100% tevreden naar huis terugkeren en opnieuw Kras kiezen voor hun volgende reizen.

Wat doe je op een vrije dag tijdens een reis?

Op mijn vrije dag probeer ik altijd nieuwe plekken te ontdekken waar ook ter wereld. En deze kennis weer overdragen op anderen, zodat zij er ook van kunnen genieten. Op een vrije dag ga ik eerst de noodzakelijke administratie bijwerken en dan nieuwe restaurantjes uitproberen of snuffelen in nieuwe winkeltjes. Ik vind het ook leuk om onbekende musea te bezoeken, en natuurlijk genieten van de vrije tijd!

Wat is je leukste of dierbaarste reisherinnering?

Het zijn er teveel om op te noemen, maar een reis die ik nooit zal vergeten was een rondreis door Mexico en Midden-Amerika in 1998 toen we terecht kwamen in de orkaan Mitch.

Wat is je mooiste souvenir?

Dit vind ik een moeilijke keuze. Het handgeweven en geborduurde Mayatunieken uit Guatemala of de kleurige Indianentooien uit Brazilië, het aardewerk uit Portugal of vilten kralenketting uit Marokko. Toch houd ik het meest van alle foto's en ook lieve brieven en kaarten van mijn gasten.

Wat gaat altijd mee in je koffer?

Wat ik altijd meeneem in mijn koffer zijn toch medicijnen, schrijfmateriaal, fototoestel en natuurlijk de Kras-vlag.

Waar wil je beslist nog een keer naar toe?

Landen die ik beslist nog wil zien zijn er te veel om op te noemen, maar mijn top 5 is Antarctica, Japan, Nieuw Zeeland, Namibië in combinatie met Botswana en Zimbabwe en Dubai/Oman.

Als laatste mijn gouden tip voor reizigers!

Reis licht, sommige mensen slepen zich een ongeluk met een zware koffer en veel te veel spullen. En zorg altijd voor goede opbergmogelijkheden van waardevolle spullen.

Ervaringen van reizigers

Bijzonder interessante reis met alleen maar hoogtepunten
Mede dankzij de uitstekende begeleiding van reisleidster Monique die zelf ook initiatief nam om dingen te ondernemen.
H van der Meer – Rondreis Hart van Spanje (mei 2013)