Reisleider Lilyana Stefanova

‘’Mijn werk als reisleider zit vol verrassingen!’’

v
Reisleider Lilyana Stefanova
Reisleider Lilyana Stefanova
Reisleider Lilyana Stefanova

Lilyana Stefanova behaalde haar universitaire diploma aan de Universiteit van Sofia. Eerst werkte zij als tolk en vertaler Frans. Sinds 2000 werkt Lilyana met veel plezier als reisleidster en begeleidt zij reizen door Bulgarije.

Wie is Lilyana?

Open alle items

Wat is het leukste aan je werk?

Ik vind het erg leuk om over de geschiedenis van mijn land te vertellen en de prachtige fresco’s van kerken en kloosters aan onze gasten te laten zien.

Wat doe je op een vrije dag tijdens een reis?

Vaak heb ik geen vrije dagen tijdens het begeleiden van een reis. Maar als ik een aantal vrije uurtjes heb, dan ga ik het liefst ergens genieten van het mooie uitzicht!

Wat is je leukste of dierbaarste reisherinnering?

Mijn leukste reisherinnering zal ik nooit vergeten. Deze is van een volksdans, die ik samen met mijn gasten heb gedanst. We waren allemaal aangekleed in traditionele klederdracht, die typerend was voor de regio. Dit deden we lachend en met tranende ogen! Het was in een afgelegen dorpje aan de voet van het Rilagebergte, onder een gloeiende zon om 14.00 uur ’s middags!

Wat gaat altijd mee in je koffer?

Na vele jaren in mijn vaderland koop ik geen souvenirs meer, maar ik neem wel altijd een boek en kranten mee op reis.

Als laatste mijn gouden tip voor reizigers!

Neem niet te veel bagage mee, maar wel een fototoestel! Het maken en houden van mooie herinneringen is namelijk het belangrijkste doel van elke boeiende rondreis.